Οι εκδόσεις Α/συνέχεια δίνουν το παρόν τους στο Θερίνό Βιβλιοστάσιο

Οι εκδόσεις Α/συνεχεια δίνουν το παρόν τους στο Θερινό Βιβλιοστάσιο που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα) απο τις 6 εως τις 9 Ιουλίου . Μέσα στους δύσκολους  καιρούς που ζούμε, εκδοτικά εγχειρήματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, αποφασίσαμε να συντονιστούμε. Μια σύμπραξη εκδοτικών εγχειρημάτων, λοιπόν, που στόχο έχει να σας προσκαλέσει σε μια  μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστή το βιβλίο. Τέσσερις  μέρες γεμάτες  με εκθέσεις βιβλίων, συζητήσεις και συναυλίες.

Τα εκδοτικά εγχειρήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι τα εξής: Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Απρόβλεπτες Εκδόσεις, Άρδην, Ασίνη, Ασύμμετρη Απειλή, Α/συνεχεια, Βαβέλ, Βιβλιοπέλαγος, Δαίμων του Τυπογραφείου, Διεθνής Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις των Ξένων, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Εξάρχεια, Έρασμος, Εύμαρος, Ευτοπία, Ισνάφι, ΚΟΑΝ, Κοροντζής, ΚΨΜ, Ναυτίλος, Πανοπτικόν, Σαιξπηρικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Υπερσιβηρικός, Φαρφουλάς, Angelus Novus, Biblioteque, Futura, Opportuna, Red Marks. Παραθέτουμε το κείμενο της πρόσκλησης:

«Σε τούτη τη γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι!

Σε πείσμα των καιρών, στέκουμε όρθιοι και επιμένουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και αγαπάμε: να επιλέγουμε και να εκδίδουμε βιβλία χωρίς το άγχος του μπεστ- σέλερ. Βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, βιβλία πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία για τις ιστορίες που δεν λέγονται, βιβλία για τη σκέψη που δύσκολα εκφέρεται. Βιβλία ανοιχτά, αγέραστα, χωρίς ημερομηνία λήξης και χώρα προέλευσης.

Είπαμε να το γιορτάσουμε με ένα πνευματικό τσιμπούσι στο Θερινό Βιβλιοστάσιο, αναταράσσοντας τα στάσιμα νερά της εκδοτικής μιζέριας, της εκπορευόμενης σύγχυσης και της γενικευμένης κατάθλιψης. Φιλοδοξούμε να δώσουμε το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, που προκρίνει την αυτοοργάνωση, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία.

Επιθυμούμε το Θερινό Βιβλιοστάσιο 2017 να δώσει τη δυνατότητα να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Να γίνει χώρος φιλοξενίας θεματικών ενοτήτων, βιβλιοπαρουσιάσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιέργειας μιας νέας σχέσης με τον αναγνώστη.

Ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της εκτός των τειχών βιβλιοπαραγωγής.

Το ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2017 είναι ένα αυτοοργανωμένο γεγονός.

Ένας δροσερός κήπος βιβλίων και ιδεών στην κάψα του καλοκαιριού.

Σας περιμένουμε!»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των συναυλιών. Στο χώρο θα λειτουργεί συνεχώς μπαρ.

Εκδηλώσεις

Πέμπτη 6/7, 19:00, κήπος

Οι πρώτες αναρχικές & σοσιαλιστικές ομάδες: Επτάνησα, Πάτρα, Πύργος, Αθήνα. Ακυβέρνητες Πολιτείες, Opportuna.

Πέμπτη 6/7, 21:00, όροφος

Το ισπανικό αναρχικό κίνημα 1868-1939: Από το όραμα της κοινωνικής επανάστασης στον «ρεαλισμό» του εμφυλίου πολέμου. Ασύμμετρη Απειλή, Βιβλιοπέλαγος, Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Παρασκευή 7/7, 19:00, κήπος

Η κρίση του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και το τέλος των θεσμικών αυταπατών. Α/συνεχεια, Futura.

Παρασκευή 7/7, 21:00, όροφος

Παραβάσεις στον λογοτεχνικό κανόνα από το χθες στο σήμερα. Εξάρχεια, Τυφλόμυγα, Φαρφουλάς.

Σάββατο 8/7, 19:00, κήπος

Οι άνθρωποι πίσω από τις τυπωμένες σελίδες. Συζήτηση με εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου.

Σάββατο 8/7, 21:00, όροφος

Δοκίμια φαινομενολογίας: Από τον Πλάτωνα στον Χέγκελ και από τον Νίτσε στον Καστοριάδη. Ευτοπία.

Κυριακή 9/7, 19:00, κήπος

100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση: Πρόσωπα, ιδέες, γεγονότα.

Εκτός Γραμμής, ΚΨΜ, Σοφίτα, Red Marks.

Κυριακή 9/7, 21:00, όροφος

Γυναίκες, φύλο, ιστορία & αντίσταση. Ασίνη, Εκδόσεις των Ξένων, Εύμαρος, Σοφίτα.

Συναυλίες

Παρασκευή 7/7, 21:30

Δημήτρης Κοροντζής και Τάσος Φωτίου (κιθάρα και σαξόφωνο)

Σάββατο 8/7, 21:30

Appalachian Cobra Worshipers

Ώρες λειτουργίας

Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 18:00-23:00

Κυριακή: 11:00-14:00

fb event: https://www.facebook.com/events/310407752715231/

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.