Ημερολόγιο 2017 – Μουσική & ιστορία σε συνεργασία με το Νόστιμον Ήμαρ

Οι εκδόσεις Α/συνεχεια για μια ακόμα χρονιά πιστές στην ετήσια ημερολογιακή τους έκδοση. Φέτος σε συνεργασία με την ομάδα του ιστότοπου Νόστιμον Ήμαρ. και πιο συγκεκριμένα με τον Γιάννη Μπάκο και την στήλη του «το τραγούδι της ημέρας», γεμίσαμε με μουσική και ιστορία τις σελίδες του ημερολογίου 2017. Αντιγράφουμε από τον πρόλογο της έκδοσης:

“Η μουσική ακολουθεί τους ήχους της εποχής της… Σε όλα τα κοινωνικά κινήματα, από τον 19ο αιώνα και τον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας έως τα εργατικά κινήματα του 20ού, η μουσική και το τραγούδι διαμόρφωσαν το ιδεολογικό περιεχόμενο των κινημάτων.
Το μουσικό ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια προσπάθεια ανάδειξης των τραγουδιών που είτε ακολούθησαν κινημάτων, είτε εξέφρασαν σημαντικές στιγμές αγώνων των λαών. Επιπλέον, και επειδή θεωρούμε σημαντική τη διατήρηση της μνήμης ανθρώπων που έχουν συνδεθεί με κοινωνικούς αγώνες και τον αγώνα για την αξία της ελευθερίας, σας παραθέτουμε με αφορμή ημερομηνίες-ορόσημο και τραγούδια που τιμούν τη μνήμη τους ή αποτελούν έργο εμπνευσμένο από εκείνους.
Τέλος, μια 3η σειρά τραγουδιών που θα βρείτε στο μουσικό αυτό ημερολόγιο αφορά καθαρά σε καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τα μουσικά κινήματα, είτε στην Ελλάδα, είτε σε όλον τον κόσμο.”

Ένα ημερολόγιο για μια χρονιά γεμάτη νότες και ιστορία.

Κάθε εβδομαδιαίο δισέλιδο του ημερολογίου κάνει αναφορά σε ιστορικά ή μουσικά γεγονότα που συνέβησαν τις αντίστοιχες ημέρες, συνοδευόμενα από το πως ενέπνευσαν, τραγουδήθηκαν, μελοποιήθηκαν. Ιστορία με νότες, μουσικές αναφορές επενδυμένες με ιστορία, που συνοδεύονται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.
Στα βιβλιοπωλεία 15 Δεκέμβρη.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.