ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ Σκίτσα 2010-2015

12,00€ 7.80€

σκίτσα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
σελ.: 132

έτος εκδ.: 2016

σχήμα: 22x22cm

ISBN 978-960-6625-31-2

Το ξέσπασμα της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης βρήκε την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα. Από το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010, μέχρι τη σύναψη του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πέρασαν μόνο μερικά χρόνια γεμάτα πυκνά γεγονότα, αλλά και μια ολόκληρη ζωή. Με όπλο το πενάκι του, ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno) κατέγραψε τη δική του οπτική για τα όσα συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των «εθνοσωτήριων» μνημονίων. Το άλμπουμ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ περιλαμβάνει μια επιλογή σκίτσων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως μεταξύ των ετών 2010-2015 στο διαδίκτυο και στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”. Αποτελεί την πρώτη παρουσίαση πολιτικών σκίτσων του νεαρού και ανερχόμενου σκιτσογράφου, γνωστού και ως John Antόno, την οποία προλογίζει ο αγαπητός σε όλους μας Soloup.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1985. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απόφοιτος της σχολής Ορνεράκη, ενώ ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με θέμα τις ελληνικές γελοιογραφίες του Ψυχρού Πολέμου, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου.
Ασχολείται με την πολιτική γελοιογραφία, την παιδική εικονογράφηση και τη δημιουργία storyboards, ενώ εργάζεται ως δάσκαλος σκίτσου και κόμικς. Κυκλοφορούν επίσης σε αυτοέκδοση, οι δουλειές του Το τεράστιο Εγώ του κυρίου Μο (2012) και Τα Κωλοκύθια (2015). Δημιουργίες του αναρτώνται συχνά στο ιστολόγιό του http://johnantono.blogspot.gr.

Επιπλέον Πληροφορίες

book_author

Antόno John

1 κριτική για ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ Σκίτσα 2010-2015

 1. :

  ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  john Antono
  John Antóno: «Όχι άλλο σώσιµο» με την πένα ενός σκιτσογράφου | Φωτός

  Το ξέσπασµα της µεγάλης καπιταλιστικής κρίσης βρήκε την Ελλάδα στο µάτι του κυκλώνα. Από το διάγγελµα Παπανδρέου στο Καστελόριζο, το αποτυχηµένο success story του Σαµαρά, µέχρι τη σύναψη του 3ου µνηµονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πέρασαν µόνο µερικά χρόνια γεµάτα πυκνά γεγονότα, αλλά και µια ολόκληρη ζωή. Μια ολόκληρη ζωή, ανθρώπων µιας ολόκληρης χώρας, που όλοι υποτίθεται ότι ήθελαν να σώσουν.

  Διαβάστε περισσότερα

Προσθέστε μία κριτική